
--------------------------
--------------------------
Η
οινοποιϊα Τσαντίρη παράγει παραδοσιακά με φυσικό τρόπο μικρές ποσότητες
αρίστης ποιότητας κρασιού, αντάξιου του ονόματος του!
|
Η
οινοποιϊα Τσαντίρη καλλιεργεί τις γηγενείς ποικιλίες της Ικαρίας,
που είναι το Μπεγλέρι, το Φωκιανό και η Μανδηλαριά.
Τα 50 στρέματα των αμπελώνων της, είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες
όπως όλες οι παραδοσιακές καλλιέργιες του νησιού, σε υψόμετρο που
κυμαίνεται από 350-450 μέτρα από την θάλασσα. Το έδαφος είναι αργυλώδη.
Η καλλιέργεια είναι βιολογική, χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, με
αποτέλεσμα την μικρή παραγωγή από αρίστης ποιότητας σταφυλιού. Ο
τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου και η συγκομιδή γίνεται με τα
χέρια.
Οι διατήριση της παραδοσιακής καλλιέργιας με φυσικό τρόπο (βιολογικά),
οδηγούν σε μικρές ποσότητες άριστης ποιότητας κρασιού, αντάξιου
του ονόματος του!
|
|