.. Αρχική Σελίδα /. Το Κτήμα Τσαντίρη / Καλλιέργεια


--------------------------
  Περιοχή  
  Καλλιέργεια   
  Οινοποίηση  
  Επικοινωνία  
--------------------------

Η οινοποιϊα Τσαντίρη παράγει παραδοσιακά με φυσικό τρόπο μικρές ποσότητες αρίστης ποιότητας κρασιού, αντάξιου του ονόματος του!



Η οινοποιϊα Τσαντίρη καλλιεργεί τις γηγενείς ποικιλίες της Ικαρίας, που είναι το Μπεγλέρι, το Φωκιανό και η Μανδηλαριά.

Τα 50 στρέματα των αμπελώνων της, είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες όπως όλες οι παραδοσιακές καλλιέργιες του νησιού, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 350-450 μέτρα από την θάλασσα. Το έδαφος είναι αργυλώδη.

Η καλλιέργεια είναι βιολογική, χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, με αποτέλεσμα την μικρή παραγωγή από αρίστης ποιότητας σταφυλιού. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου και η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια.

Οι διατήριση της παραδοσιακής καλλιέργιας με φυσικό τρόπο (βιολογικά), οδηγούν σε μικρές ποσότητες άριστης ποιότητας κρασιού, αντάξιου του ονόματος του!
ΙΚΑΡΙΑ
(ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ/ΑΜΠΕΛΩΝAΣ)
Προεσπέρα, Ράχες 83301
Τηλ.: 2275110275
ΑΘΗΝΑ
(ΔΙΑΘΕΣΗ/ΓΡΑΦΕΙΑ)
Λ. Αθηνών 60, 10441
Τηλ./Fax: 2109886170/6974060230
INTERNET
www.tsantiriswines.gr
info@tsantiriswines.gr
Facebook Page