Η
οινοποιϊα Τσαντίρη καλλιεργεί τις γηγενείς ποικιλίες της Ικαρίας,
που είναι Μπεγλέρι, Φωκιανό και Μανδηλαριά.
Τα 50 στρέματα των αμπελώνων, είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες, σε
υψόμετρο 350-450 μέτρων. Το έδαφος είναι αργυλώδη.
Η καλλιέργεια είναι βιολογική, χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, με
αποτέλεσμα την μικρή παραγωγή από αρίστης ποιότητας σταφυλιού.
Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου και η συγκομιδή γίνεται με
τα χέρια.
|